Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΠΑ

Η νέα ποιητική συλλογή της Δέσποινας Κονταξή, με τίτλο "Το πορφυρό φιλί", θα συνοδεύεται με μουσικά ακούσματα σε ύφος συμφωνικού ποιήματος. Τα μουσικά ακούσματα βασίζονται στην ιστορία που αναδύεται από τα ποιήματα της γνωστής Διεθνώς βραβευμένης ποιήτριας κας Δέσποινας Κονταξή και αποτελούν μια συμπλήρωση αισθήσεων και συναισθημάτων για τον αναγνώστη. Δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες που προέρχονται από την ανάγνωση κάθε ποιήματος.

Ο συνθέτης και μαέστρος είναι ο Αλέξανδρος Παππάς που ασχολείται με τη μουσική πολλά χρόνια.Έχει συνθέσει μεγάλο αριθμό μουσικών έργων σε κλασσικό ,νέο κλασσικό και κινηματογραφικό ύφος, κυρίως με έντονο ρομαντικό και δραματικό χαρακτήρα. Έχει συνθέσει έργα που θυμίζουν εισαγωγές από όπερες, μπαλλέτο και συμφωνικά ποιήματα. Έχει βραβευθεί πολλές φορές σε Ελληνικούς και Διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς. Πολλά έργα του έχουν δημιουργηθεί για μικρά μουσικά σύνολα και σολίστες ενώ έχουν εκτελεσθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Βραζιλία, και στη Ν. Ζηλανδία.

Αυτή η συνεργασία έχει ήδη αποσπάσει καλές κριτικές στη Ν. Ζηλανδία με τη πιθανότητα της κοινής παρουσίας τους εκεί, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κοινών τους εμφανίσεων και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου