Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ" 28-01-2011

1 σχόλιο:

  1. Εφυγε από τη ζωή η λογοτέχνιδα- Κασιαννή-Αννίτα Κουτσουβέλη.

    Η συγγραφέας Κασσιανή – Αννίτα Κουτσουβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγονταν από οικογένεια οπλαρχηγών της Μάνης και από τη Ζάκυνθο. Σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη συνέχεια ψυχολογία στο University of Houston. Σπούδασε επίσης κλασικό τραγούδι και νέγρικο χορό.
    Στη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με το Actors Studio στη διδασκαλία θεατρικού ρεπερτορίου Αμερικανών Δραματουργών .
    Με την συγγραφή ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία και το ταλέντο της επισημάνθηκε από επιφανείς πνευματικούς ανθρώπους. Έχει γράψει δέκα ποιητικές συλλογές, δύο κινηματογραφικές ταινίες : «Το Λεωφο ρείο της Αγάπης» και «Τελευταίος Ιούλης» και δύο ποιητικά χορογράμ- ματα . Πρωταγωνίστησε στην ταινία αμερικανικής παραγωγής «Το τρα γούδι και η σιωπή» που θεωρείται από τις δεκαπέντε καλύτερες του αμε ρικανικού κινηματογράφου, σύμφωνα με τους New Υοrk Τimes και τη Variety της Ν. Υόρκης.
    Η Κουτσουβέλη είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στο μουσικό και στο δραματικό θέατρο. Εγραψε ,συνέθεσε και μελοποίησε στίχους. Στη δισκογραφία είχε ηχογραφήσει τα σιγκλ «Η Χλόη περιμένει», για το οποίο χαρακτηρίστηκε από κριτικούς σπάνια cult φυσιογνωμία, «Προτιμώ» και το CD «Γεια σου και χαρά σου φίλε».
    Στη τηλεόραση επαιξε κεντρικούς ρόλους στις σειρές: « Δικαστίνα», «Κουτσομπόλες», «Δύο ώρες μαζί» , «Μπακούρια» και σε αλλες.
    Βραβεύτηκε από διάφορους πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς.
    Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» τη βράβευσε για το συνολικό λογοτεχνικό έργο της και σε ειδική εκδήλωση για το ποιητικό έργο «Η παλλακίδα του Διός» το 2003 το οποίο μεταφράστηκε στη Σερβική γλώσσα με τη μορφή χορο-δράματος.Το βιβλίο προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.
    Το 2005 ίδρυσε το «Πολιτιστικό - Πνευματικό Κέντρο της Λακωνικής Μάνης» που στεγάζεται στο Πύργο Κουτσουβέλη στη Μάνη οπου επιμελούνταν πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφιερώματα σε Ελληνες και Διεθνείς δημιουργούς. Υπό έκδοση είναι το τελευταίο ποιητικό- θεατρικό δρώμενο της «Σωκράτης».
    Ασχολούνταν για πολλά χρόνια με το συνδικαλισμό,τη πολιτική δράση και τα δικαιώματα των λογοτεχνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή