Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Υποψήφια για το "Νόμπελ" της Ινδίας η Δέσποινα Κονταξή

Δεν αποτελεί έκπληξη πλέον το γεγονός ότι η φυσικοθεραπεύτρια και διεθνώς πολυβραβευμένη ποιήτρια κ.Δέσποινα Κονταξή είναι υποψήφια για αρκετά διεθνή βραβεία κατά καιρούς. Αυτή τη φορά κατάφερε η πένα της να μαγέψει τους Ινδούς Aκαδημαϊκούς και τη θέσουν υποψήφια για το βραβείο του φιλόσοφου Φούλε που θεωρείται μία διάκριση για τους Ινδούς ισάξια του βραβείου νόμπελ.

"Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που είναι υποψήφιος κάποιος από την Ελλάδα" δήλωσε ο Dr Pandurang υπεύθυνος της επιλογής των υποψηφίων.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Ναγκπούρ στην Ινδία και οι φήμες θέλουν την κ. Δέσποινα Κονταξή να αποτελεί σημαντικό φαβορί ανάμεσα στους υποψηφίους. Σημαντικό κριτήριο αποτέλεσε το γεγονός ότι η κ. Κονταξή βραβεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τη Διεθνή Ακαδημία Τέχνης της Αμερικής κατατάσσοντάς την στους Δαφνοστεφανωμένους ποιητές του κόσμου, ενώ σε διεθνή ποιητικό διαγωνισμό του ΟΗΕ για τους επιζήσαντες από την ατομική βόμβα στην Ιαπωνία κατάφερε να είναι η μοναδική Ελληνίδα η οποία έφτασε τα 10 καλύτερα ποιήματα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου