Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ελληνίδα ποιήτρια του Μπάκινχαμ ξαναμαγεύει τους επωνύμους του εξωτερικού


Τείνει να γίνει η αγαπημένη ποιήτρια των επωνύμων του εξωτερικού. Η ελληνίδα ποιήτρια του Μπάκινχαμ Δέσποινα Κονταξή μαγεύει άλλη μία φορά το αγγλόφωνο αναγνωστικό κοινό με το ποίημά της "Lennon". Το ποίημα επιλέκτηκε από γνωστό εκδοτικό οίκο του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένα από τα καλύτερα ποιήματα για την τεχνοτροπία του στην αγγλική γλώσσα. Για το ποίημα ενημερώθηκε η οικογένεια του Lennon κι έχει συμπεριληφθεί σε ποιητική ανθολογία η οποία κυκλοφορεί από το Νοέμβριο αφιερωμένη σε σταρ του εξωτερικού.

Το ποίημα το εμπνεύστηκε η ποιήτρια μετά από ταξίδι το οποίο πραγματοποίησε στην Αγγλία ακολουθώντας τα βήματα των Beatles στο κέντρο του Λονδίνου και βρίσκεται στη σελίδα 21 της ανθολογίας. Μετά την επιτυχία που σημείωσε το ποίημα της για το Πριγκηπικό ζεύγος της Βρετανίας William και Kate το Ηνωμένο Βασίλειο τιμά για άλλη μια φορά τη Διεθνούς φήμης ελληνίδα ποιήτρια. Η ανθολογία μοιράστηκε σε κεντρικές βιβλιοθήκες τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και σε κεντρικές βιβλιοθήκες της Ιρλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Δέσποινα Κονταξή κατάφερε να είναι για άλλη μια φορά η μοναδική ελληνίδα ποιήτρια η οποία επιλέκτηκε να συμπεριληφθεί σε παγκόσμια ποιητική ανθολογία όπως και το γεγονός ότι είναι η νεότερη γυναίκα στον κόσμο η οποία τιμήθηκε φέτος για την παγκόσμια προσφορά της στην ποίηση.

Φαίνεται πως η ποιήτριά μας τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική σκοπιά της στιχουργίας στο εξωτερικό κι ελπίζουμε κάποια στιγμή η πολιτεία να της αποδώσει αυτό που αναλογεί σε έναν παγκόσμιο εκπρόσωπο του πολιτισμού.