Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μετάλλιο Παγκόσμιας προσφοράς στα γράμματα στην κ.Δέσποινα Κονταξή


Μετά την Αλαμπάμα των Η.Π.Α. και την Μανάγκουα της Νικαράγουα σειρά είχε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η πόλη της Λάρισας να διοργανώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών. 205 ποιητές από 65 χώρες είχαν την τιμή να συμπεριληφθούν στην Παγκόσμια Ποητική ανθολογία του συνεδρίου με την κ. Κονταξή να βρίσκεται στη σελίδα 46 της εν λόγω ανθολογίας. Η αυλαία έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιουλίου βρίσκοντας την κ. Κονταξή ανάμεσα σε βραβευμένους ποιητές από όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου κ. Δημήτρης Κρανιώτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και ίδρυσε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών τους πρώτους Μεσογειακούς Αγώνες Ποίησης. Οι αγώνες έλαβαν μέρος το βράδυ του Σαββάτου στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο όπου η κ. Κονταξή κατάφερε να αποσπάσει το Ποιητικό Βραβείο Ολύμπου με την ειδική ονομασία "Άρης" για το ποίημά της "You are the light", το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στην ανθολογία.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του συνεδρίου και η βράβευση ποιητών για την προσφορά τους στα γράμματα και στην παγκόσμια αδερφοσύνη και ειρήνη. Η κ. Κονταξή κατάφερε να είναι η νεότερη γυναίκα που βραβεύτηκε για την Παγκόσμια Προσφορά της στην Ποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μετάλλιο αναγράφει στο πίσω μέρος το όνομα του κάθε βραβευμένου ποιητή ώστε να αποτελεί αφενός μια Παγκόσμια Λογοτεχνική Ταυτότητας, αφετέρου να αποτελεί αποδεικτικό γνησιότητας ότι απονεμήθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Λογοτεχνών.