Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ CD "ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ"



Ο Γιάννης Ντουμάνης συνεχίζει, όπως ήταν προγραμματισμένη, την ηχογράφηση του CD "Τα χαμόγελα δραπέτες". Η ηχογράφηση πραγματοποιείται στο Studio Nemesis.

Το Διεθνώς βραβευμένο αυτό ποίημα της Δέσποινας Κονταξή φαίνεται να είναι πολύ γούρικο. Χάρισε το πρώτο διεθνές βραβείο στην ποιήτρια, έγινε πίνακας ζωγραφικής, μεταφράστηκε στα Ιταλικά, παρουσιάστηκε στο RAI DUO, μελοποιήθηκε και έδωσε τον τίτλο στο CD.

To CD αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Αυγούστου, ενώ ήδη προγραμματίζονται παρουσιάσεις του ανά την Ελλάδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ "ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ"



Η εφημερίδα "Εβδόμη" έγραψε για το ποίημα "Τα Χαμόγελα Δραπέτες" ένα εκτενές άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καλόγρια Άγγελο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΙΝΗ ΓΙΑ "ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ"



Η εφημερίδα "Πρωινή" της Καβάλας έγραψε τα παραπάνω για το ποίημα "Τα Χαμόγελα Δραπέτες"

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

EMOTION ART AND DESPINA KONTAXIS



Θα μπορούσε άραγε η ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή να γράψει κάτι εξίσου καλό σε αγγλικό στίχο; Αυτή είναι μια νέα πρόκληση που τις έχει ανατεθεί από την Emotion Art. Λεπτομέρειες προσεχώς...

Could the poet Despina Kontaxis write something good, as well, in english verse? This is a new challege that is given to her by Emotion Art. Details soon...

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ



Είναι πλέον γεγονός η δημιουργία Βιβλιοθήκης και Μουσείου στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Ανάμεσα στα βιβλία της βιβλιοθήκης, βρίσκεται από σήμερα η ποιητική συλλογή "Μοναξιά του κλινοβάτη", δωρεά της Διεθνώς Βραβευμένης Ποιήτριας Δέσποινας Κονταξή.

Το βιβλίο παρέλαβε η κ. Ρένα Τσολακίδου υπάλληλος της βιβλιοθήκης.
Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στην πρώην Κοινότητα Παλαιοχωρίου.

2ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ



Το 2ο Διεθνές Βραβείο Ποίησης απέσπασε η Δέσποινα Κονταξή. Το ποίημά της είχε τίτλο "Κύπρος- Το μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης" και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία μελοποίησης από το Γιάννη Ντουμάνη. Όσοι βρέθηκαν στην Ελευθερούπολη στις 21 Ιουλίου είχανε την τύχη να το ακούσουνε, ενώ προγραμματίζονται ήδη εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



Η Δέσποινα Κονταξή διαβάζει "Τα χαμόγελα δραπέτες" το ποίημα το οποίο βραβεύτηκε με Τιμητική Διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης το 2009. Η απονομή του βραβείου έγινε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς. Το ποίημα αυτό έγινε η αφορμή να συνεργαστεί με το Γιάννη Ντουμάνη και εχει δώσει τον τίτλο στο CD που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Αυγούστου.

(Η φωτογραφία αυτή στάλθηκε από αναγνώστες της ώστε να αναρτηθεί στη σελίδα αυτή και τους οποίους ευχαριστεί θερμά)

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ



Ο κ.Λεόντιος Πετμεζάς, ιστορικός τέχνης, τίμησε με την παρουσία του τη Διεθνώς βραβευμένη ποιήτρια κ.Δέσποινα Κονταξή στη συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη στις 21 Ιουλίου, παρουσιάζοντας μελοποιημένα ποιήματά της. Ο κ. Πετμεζάς έχει προλογίζει την ποιητική συλλογή της κ. Κονταξή με τίτλο "Η μοναξιά του κλινοβάτη".

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΠΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ



Ο κ.Παντελής Καλπάκογλου, ηθοποιός τους Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τίμησε με την παρουσία τους τη Διεθνώς βραβευμένη ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή στην συναυλία η οποια πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη στις 21 Ιουλίου στην οποία παρουσιάστηκαν μελοποιημένα ποιήματά της.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ



Με επιτυχία παρουσίαστηκε χθες η νέα δισκογραφική δουλειά «Τα χαμόγελα δραπέτες». Ο Γιάννης Ντουμάνης και η Δέσποινα Κονταξή με αφορμή τη συνεργασία τους στο δίσκο «Τα χαμόγελα δραπέτες» ξεκίνησαν με την πρώτη τους συναυλία. Πλήθος κόσμου τους αγκάλιασε και ιδιαίτερα οι νέοι από όλο το νομό Καβάλας. Οι Fake Reality που ήταν μαζί τους έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά. Ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους ήταν και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου όπως ο Παντελής Καλπάκογλου (Ηθοποιός), ο Λεόντιος Πετμεζάς (Ιστορικός τέχνης) καθώς και πολλοί άλλοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑΠΟΛΙΣ



Παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς «Τα χαμόγελα δραπέτες» Την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Αγ. Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη ο Γιάννης Ντουμάνης και η Δέσποινα Κονταξή με αφορμή τη συνεργασία τους στο δίσκο "Τα χαμόγελα δραπέτες" ξεκινούν με την πρώτη τους συναυλία. Μουσική: Γιάννης Ντουμάνης Στίχοι: ...Δέσποινα Κονταξή. Μαζί τους οι Fake Reality Ώρα 9.00 το βράδυ. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Φύλλο 146)

LIVE - ΣΥΝΑΥΛΙΑ



Τετάρτη 21 ιουλίου στο αμφιθέατρο του Αγ.Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη Ο Γιάννης Ντουμάνης και η Δέσποινα Κονταξή με αφορμή τη συνεργασία τους στο δίσκο "Τα χαμόγελα δραπέτες" ξεκινούν με την πρώτη τους συναυλία.

Μουσική: Γιάννης Ντουμάνης Στίχοι: Δέσποινα Κονταξή.
Μαζί τους οι Fake Reality Ώρα 9.00 το βράδυ. Είσοδος Ελεύθερη.

Υπό την αιγίδα του Τουριστικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Νομαρχίας Καβάλας, του Δήμου Ελευθερούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: LOVE RADIO ΚΑΝΑΛΙ 5 ΚΑΒΑΛΑ, RADIO ΝΕΑΠΟΛΙΣ, CENTER TV, ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑΠΟΛΙΣ.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

INTERVIEW AT ENA RADIO - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ



Σήμερα στις 10.00 π.μ. θα δωθεί συνέντευξη στο Γιάννη Ζαχαρόπουλο σχετικά με τη συναυλία στις 21 Ιουλίου. Προσκαλούμε τους φίλους και τις φίλες μας να μας ακούσουν.

Today at 10.00 a.m an interview will be given to Giannis Zaharopulos about the live on the 21 of July. We invite our friends to hear us.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ - ΚΟΝΤΑΞΗ. NTOUMANIS - KONTAXI



ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ''ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΡΑΠΕΤΕΣ'' ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΝΤΑΞΗ.ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ FAKE REALITY.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 9.ΟΟμ.μ.

WEDNESDAY 21 OF JULY AMPHITHEATER OF ST.ELEFTHERIOS ELEFTHERUPOLI, GREECE. GIANNIS NTOUMANIS AND DESPINA KONTAXI LIVE FOR THE NEW CD "THE SMILES ESCAPEES" MUSIC BY GIANNIS NTOUMANIS AND LYRICS BY DESPINA KONTAXI. WITH THEM FAKE REALITY. FREE ENTRANCE AT 9.00 PM.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

LIVE - ΣΥΝΑΥΛΙΑ 21-07-2010



Στις 21 Ιουλίου η παρουσίαση του CD "Τα Χαμόγελα Δραπέτες" σε μουσική κι ερμηνία του Γιάννη Ντουμάνη πάνω σε ποίηση της Δέσποινας Κονταξή. Στις 9.00 το βράδυ στο Αμφιθέτρο Αγίου Ελευθερίου, θα δωθεί συναυλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

On the 21 of July the presentation of the CD "The Smiles Escapees" with music by Giannis Ntoumanis on poetry by Despina Kontaxis. On 9.00 pm at St. Eleftherios Aphitheater, a live will take place, scheduled on the programme of the Cultural Club of Eleftheroupolis, Greece.